maandag 14 mei 2012

Holbewoners terug in vlaamse kempen

HOOGSTRATEN 14 mei 2012-
Vanmorgen wisten de bewoners van het begijnhof niet wat ze zagen. Als ze een kalme ochtend verwacht hadden, is dat wel het laatste wat ze gekregen hebben. op het graspleintje staat namelijk een tentenkamp opgesteld waar holbewoners nog wel een tijdje zullen vertoeven. Niemand weet wat er precies aan de hand is, want zeg nu zelf, holbewoners, waar kom je die tegenwoordig nog tegen?

Vele geschiedkundige zijn onmiddelijk vertrokken naar het kleine stadje in de kempen om dit wonder met eigen ogen te aanschouwen. Verbaasd moesten zij toegeven dat deze mensen nog met kruiden werken die al duizenden jaren geleden uitgestorven zouden zijn. Veel meer hebben ze nog niet kunnen onderzoeken aangezien de holbewoners nogal schuw zijn. "Wij behoren niet tot hun stam, daarom vertrouwen ze ons niet." klinkt het uit de mond van vele geleerden.

Hoelang ze zullen blijven is niet duidelijk, maar direct vertrekken zit er toch niet in. "Hun tentenkamp is zò groot dat ze onmogelijk maar één nacht blijven" vertellen ooggetuigen ons. Wetenschappers gaan hier goed gebruik van maken, "we gaan hun vertrouwen proberen te winnen, en zo meer proberen te weten te komen over hun beschaving" vertellen de geschiedkundigen.

Zelf probeerden we ook een holbewoner te intervieuwen, zonder succes. "AOEA BABOUMBU UBBA UBBA UBBA" is het enige dat ze tegen ons kwijt wilden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten