zondag 28 september 2014

Brillen voor vogels zal aantal verkeersslachtoffers doen dalen

HOOGSTRATEN 28 september 2014- Vogels leiden geen gemakkelijk leven in deze harde wereld. De constante dreiging van auto's die te hard rijden in de bebouwde kom heeft ervoor gezorgd dat er een dreigend tekort is van deze dieren in de stille kempen. Een seconde van onoplettendheid van de chauffeur, en het zoveelste gevederde verkeersslachtoffer is gemaakt. Gelukkig heeft een Hoogstraatse opticien de oplossing gevonden.

"Vogels vliegen in de lucht," Dat is de constatatie van opticien Lance Brillemans, "ze hebben nooit de verkeersregels geleerd. Als ze dan toch eens laag bij de grond vliegen, hebben ze geen idee dat ze eigenlijk netjes moeten oversteken op een zebrapad, en dat ze beter even stoppen voor een rood licht."

Maar Lance Brillemans van optieker Brillemans & zonen heeft overlegd met schepen van verkeersveiligheid Pat Baantjens en ze zijn samen tot een logische conclusie gekomen.
"De meeste vogels vliegen zo'n 100 meter boven de grond. Als je vanaf die hoogte moet zien wat er zich allemaal beneden afspeelt, moeten je ogen erg hard werken, wat er tot kan leiden dat je slechter gaat zien. Hun ogen zijn gewoon zo slecht dat ze, als ze op de grond wandelen of laag vliegen, gewoon geen zebrapaden zien liggen en zomaar in het midden van de straat overvliegen."

Daarom hebben Brillemans en Baantjens een bril ontwikkeld speciaal voor vogels. "Ze zijn op maat gemaakt en onze gevederde vrienden merken niet eens dat ze hem dragen." zegt Pat Baantjens trots. Ook natuurpunt is zeer blij, die zien de vogelpopulatie met de dag stijgen. "Hier moest al langer iets aan gedaan worden en we zijn zeer tevreden dat er toch mensen zijn die dit probleem serieus hebben genomen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten